Mennyire jó a kiegyensúlyozott étrend?

A kiegyensúlyozott étrend az összes fő élelmiszercsoportból származó ételeket tartalmazza a megfelelő arányban, hogy ideális táplálékot biztosítson a szervezetnek.

Minden egyén más, a megfelelő étrend a jó egészség érdekében személyenként változhat. Azonban azáltal, hogy a diéta, amely holisztikus, amely magában foglalja az összes élelmiszer-csoportok és alacsony a nemkívánatos tápanyagok, mint a nátrium, telített zsírok, cukor, akkor lesz az úton, hogy az egészséges életmód.

A kiegyensúlyozott étrend fontossága

A kiegyensúlyozott étrend segít a tartós súlyszabályozásban. A kalóriaszükséglet az életkortól, a fizikai aktivitás szintjétől és a súlycéloktól függ.

A megfelelően kiegyensúlyozott étrend magában foglalja az alacsony kalóriatartalmú, tápanyagban gazdag ételeket, például a teljes kiőrlésű gabonát, a sovány fehérjét, a gyümölcsöket és a zöldségeket.

Itt vannak a kiegyensúlyozott étrend fogyasztásának legfontosabb előnyei:

  • Növekedés és fejlődés
  • Fenntartja a súlyt
  • Jobb energiaszintek
  • Csökkenti a betegség kockázatát
  • Csökkenti a depressziót és a szorongást

A mikrotápanyagok-vitaminok és ásványi anyagok fontosak az immunitás és a fejlődés fokozásához. Megvédi Önt a nem fertőző betegségektől, például az elhízástól, a cukorbetegségtől, a szív-és érrendszeri betegségektől és bizonyos típusú rákoktól.

Szénhidrátok. A létfontosságú energiaforrás, a szénhidrátok az egyén étrendjének mintegy 60% – át teszik ki. Az energiaszükséglet nagy része szénhidrátokból származik. Válasszon bölcsen komplex szénhidrátforrásokból, például teljes kiőrlésű gabonákból-búza, Malom, barna rizs stb.
Fehérje. Fehérje szükséges, hogy segítse a szervezet, hogy javítsa a sejteket, hogy újakat. Az élet különböző szakaszaiban a növekedéshez és a fejlődéshez is elengedhetetlen. A napi kalóriák mintegy 25% – A olyan fehérjékből származik, mint a hüvelyesek-moong dal, urad dhal és hüvelyesek, mint a vesebab (rajma), fekete szemű bab (lobia) és csicseriborsó (channa). A tej és tejtermékek, mint például a paneer, túró, joghurt is nagy fehérjeforrás. A nem vegetáriánusok számára a jó források közé tartozik a tojás, a hal és a sovány hús.

Vitaminok és ásványi anyagok

Mikrotápanyagok-vitaminok és ásványi anyagok támogatják az anyagcserét, az ideg-és izomműködést, a csontfenntartást és a sejttermelést. A vitaminok és ásványi anyagok fő forrásai a gyümölcsök és zöldségek, köztük a kálium, a vas, a folát, az A-vitamin és a C-vitamin.

Az élet víz nélkül elképzelhetetlen. A fő táplálkozási összetevő, amely segít szabályozni a testhőmérsékletet, kenje az ízületek, védi a fő szervek, szövetek. A víz segíti az oxigén szállítását az egész testben. Győződjön meg róla, hogy naponta legalább 8 pohár vizet inni. A tanulmányok azonban azt sugallják, hogy az egyszerű életmódbeli változások, például az egészséges táplálkozás követése megakadályozhatják az összes rák 30-50% – át (2 megbízható forrás, 3 megbízható forrás).

A növekvő bizonyítékok arra utalnak, hogy bizonyos táplálkozási szokások növelik vagy csökkentik a rák kockázatát. Mi több, úgy gondolják, hogy a táplálkozás fontos szerepet játszik a rák kezelésében és kezelésében. Ez a cikk magában foglalja mindazt, amit tudni kell a kapcsolatot a diéta cancer.It nehéz bizonyítani, hogy bizonyos ételek rákot okoznak.

A megfigyelési vizsgálatok azonban többször jelezték, hogy bizonyos élelmiszerek magas fogyasztása növelheti a rák kialakulásának valószínűségét. A fogyás sok ember, különösen a hölgyek mindennapi sírása volt, senki sem akar kövér lenni, különösen akkor, ha túlzott. Sok kövér ember mindig akar aludni, és felébred, hogy karcsú másnap, ha még kérni néhány, mi a leginkább kívánt dolog; a válasz az lesz, hogy én lesz vékony.

Légy jó magadnak

Az egyik megfelelő dolog, amelyet az orvos javasolni fog, az, hogy teljesen megeszi a 3 négyzet alakú étkezést, semmi között, jelölje meg a szót a kettő között, valahogy hangzik, de valódi és hatékony, enni a három ételt nagyon jól, alkalmasnak tartja az étel elkészítésére, és enni valami jót, nem csak junks. Vannak olyan embereink, akik túl sok feldolgozott ételt fogyasztanak, mint a természetes és jól elkészített ételek.

És ha egyáltalán, amit valami között a 3 étkezés, vagy úgy érzi, éhes, akkor jobb, hogy csak a víz vagy gyümölcs, ahelyett, hogy junks, mint a rágógumi, sült főtt, bármi palackozott vagy konzerv, az étkezések között. Nem azt mondom, minden, ami rossz, de ha a vágy, hogy lefogy meg kell fegyelmezni, hogy mit eszik. Inkább enni több magas rosttartalmú étrend, ne élelmiszer felesleges olajat, zsíros ételek, igyon sok vizet, és hogy a gyümölcsök nagyon jól. Először vigyázz a szádra, légy óvatos azzal, amit eszel.

Ez is az egyik kiút; azt mondom, ha igazán vágy, hogy lefogy a testmozgás része kell, hogy mit csinál rendszeresen. Észrevettem, hogy itt nem a testmozgás a probléma, mert sokat tud erről, és rendszeresen csinálja, de a legtöbb még mindig nehezen tudja lefogyni a súlyát, még edzéssorozat után is. Hadd mondjam el, mikor jön-hoz csinál gyakorlat kell, mint egy kötelesség, de egy hobbi vagy szokás, így ez kéri, hogy válassza ki a megfelelő gyakorlat, amely alkalmas lehet, kényelmes, és teszi, hogy vágyik, hogy rendszeresen csinálni.

Valóban kényelmesnek kell lennie ahhoz, hogy következetes legyen, tehát a testmozgás az, amit ön alapján választ, nem azért, mert mások csinálják. Valójában a szokásos gyakorlat, amelyet ismerünk, mint például a súlyemelés, a push-up, a sit up, a crunches, nem szabad lehűlni a fogyás miatt. Az olyan gyakorlatok, mint a kerékpározás, a kihagyás, a vicc, a gyors gyaloglás, az úszás, sőt a tánc, alkalmasak a fogyásra, nem minden ember számára.