LOVASTÁBOR GYEREKEKNEK 
SZÉKESFEHÉRVÁRON !
Várunk szeretettel!

Telefon: 06/20/371-4008


Napközis rendszerben, 6 éves kortól, heti turnusokban, teljes ellátással

   

Magyarország egyik legszínvonalasabb lovardájában több éves hagyománya van a nyári lovastábornak. A tábor napközis rendszerben egésznapos felügyelet mellett foglalkozik a gyerekekkel, hétfõtõl péntekig naponta 8-16 óráig. A helyszínen biztosítjuk a napi háromszori étkeztetést, lovaglással kapcsolatos ismeretek elsajátítását, kiegészítõ kézmûves oktatást, valamint szórakozási, játszási, pancsolási lehetõséget.
Hetente egy alkalommal sétakocsikázást szerverünk a környékre, ahol fél napon keresztül játékos vetélkedõkön vesznek részt a gyerekek. A tábor utolsó napján záró, bemutató lovaglást szervezünk délután, ahol az ifjú lovasok megmutathatják szüleiknek, családjuknak, hogy mit is tanultak az elmúlt idõszakban. A résztvevõk lovardás pólót és sapkát kapnak ajándékba, valamint egy oklevelet az elvégzett tanfolyamról.

Telefon: 06/20/371-4008
 


  A tábor programjai :

1. Elmélet
- amelyben a leendõ lovasok megismerik a ló eredetét, használatát, fajtáit, színeit, testrészeit, emberrel való kapcsolatát. Megismerkednek a lovassport egyes szakágaival, mint díjugratás, díjlovaglás,  western, military, fogathajtás. Eszköz: film, könyv, bemutatás.

2. Istálló ismeret
- itt a lovak elhelyezése, takarmányozása, almolása, napi mozgatása, ápolása és az ezekhez szükséges eszközök bemutatása és kezelése a feladat.

3. Szerszám ismeretek
- a lovak tartásához és használatához szükséges eszközöket, szerszámokat kell megismerni, amely a ló komplett felszerszámozásáig terjed az ifjú lovas részérõl.

4. Lovaglás
- a tábor legizgalmasabb része, ahol kellõ biztonsággal és képzett oktatókkal oktatjuka a kezdõket a lovon való fennmaradás tudományára. A már valamilyen szinten lovagolni tudóknak is van lehetõségük tanulni, akár osztályban való lovaglással, vagy késõbb már egyénileg is. Szükség esetén póni lovon is lekezdhet lovagolni az, aki kicsit félõsebb. Minden feladatot, minden nap körforgás szerûen gyakorlunk.


www.kunos.hu